Ékszer - Karkötő

Vörösréz karkötőkkel az egészséges izületekért

A Sabona cég által kiadott réz karkötők, valamint mágneses réz karkötők alapanyagául a legmagasabb tisztaságú vörösrezet használták fel. Többféle méretben készülnek és kerülnek a forgalomba a Sabona réz karkötői. Viszonylagos lágyságuknak köszönhetően lehetővé teszik, hogy a viselőik csuklóihoz igazíthatóak legyenek.
A Sabona réz karkötők viselése nagyon kellemes érzést nyújt viselőinek, amely a karkötők anyagának kellemes lágysága, az előállításnál felhasznált magas tisztaságú vörösréz, valamint az általa kiváltott természetes „rezgések” miatt köszönhető. A világon egyedülállóknak minősülnek az anyagminőségükben a Sabona vörösrézkarkötők. A Sabona karkötő terápiás értékét nagymértékben megnöveli az a lehetőség, hogy a réz karkötőket saját csuklóméretében rendelheti meg a vásárló, valamint akár ezen felül még a karkötős a saját csukló formájához is igazíthatja.
A Sabona vörösréz karkötők az I. osztályba sorolható gyógyászati segédeszközöknek minősülnek, amelyek CE jelöléssel lettek ellátva, valamint ezeket a karkötők a legtöbb egészségpénztárnál elszámolhatóak. A Sabona vörösréz karkötők méretüket tekintve hét mm szélesek, és nem tartalmaznak mágneseket.
Viszont a Sabona mágneses vörösréz karkötők méretüket tekintetében már 8 mm szélesek, valamint két darab, egyenként 1700 gauss erősségű beépített mágnesekkel lettek ellátva. A Sabona mágneses vörösréz karkötőket is szintén CE jelöléssel látták el, a gyógyászati segédeszközök között I. osztályú besorolást kaptak, valamint a vörösréz karkötőkhöz hasonlóan a legtöbb egészségpénztárnál elszámolhatóak.