Ékszer - Karkötő

Cartier karkötőket kaptak a sztárok

A Cartier-hez tartozó Love Bracelet vadonat új, színes karkötő-kollekciót dobott a piacra. A különböző színekben pompázó karláncok mindegyikéhez egy-egy hollywoodi sztár kapcsolható, közöttük Sarah Jessica Parker, Salma Hayek és Scarlett Johansson.
1969 nyarán viselhették először csuklójukon a hölgyek a Cartier híres Love Bracelet nevet viselő kollekciójának darabjait. Aldo Cipullo tervezte meg a cég karkötőit, aki, amikor megálmodta az ékszerek külsejét, akkor egyszerre törekedet a modern kivitelezés mellett az ősi designelemek és a legendák ötvözésére is. Olyan híres szerelmespároknak ajánlották a Cartier női-férfi karkötőit, mint például Elizabeth Taylor és Richard Burton, Cary Grant és Dyan Cannon, Sophia Loren és Carlo Ponti, valamint nem utolsó sorban Windsor hercege és hercegnője.
A Cartier most nem régen látta úgy, hogy elérkezett az idő egy újabb Love kollekcióval való előrukkoláshoz. Bár a Love Bracelet által kialakított vonal már több új elemmel is kiegészült, mégis a leginkább figyelemfelkeltő darabjainak a sztárok nevei alatt feltűntetett Love karkötők mondhatóak. Így a változatos színekben pompázó ékszereknek a mindegyikéhez egy hollywoodi híresség csatolható. A rózsaszín, arany és a színes selyem mesteri ötvözéséből megalkotott ékszerek értéke közel az 500 dollárt közelíti meg, azaz körülbelül 110 ezer forintért kaphatóak meg a boltokban. Sarah Jessica Parkerhez a kéket, Scarlett Johanssonhoz a rózsaszínt, Liv Tylerhez a cikláment, Ashley Juddhoz a pirosat, Salma Hayekhez a fehéret, Edward Nortonhoz a zöldet, míg Spike Lee-hez a lilát szokták társítani.
A harminchét évvel ezelőtt megszületett finom, törékeny nőiességet hangsúlyozó karkötők az új formájukban várhatóan újult erővel törnek be az ékszer-kiegészítők világába, főként azért, hogy több darabjával is hódít a kollekció. Anyagukat figyelembe véve meglehetősen széles skálán mozognak az ékszerek, amelyeket többek között gyémánttal és más drágakővel ékesítettek, az aranytól a platináig, többféle darab is akad a kollekcióban.