Ékszer - Karkötő

A Pearl karkötők

A karcsú csukló és a kéz kecses eleganciáját mutatják ki az ékszerek néhány darabja, valamint a gyöngy karkötők is. A gyöngyök a központi helyre kerültek, és az ékszerekhez használják fel őket másfajta drágakőként, mint a gyémántot, vagy a rubint, a finom csillogása és gazdag kifinomultsága miatt a gyöngyház karkötőkre irányítják a figyelmet.
A Pearl Karkötők egy tökéletes ajándéknak számítanak Valentin napra, Anyák napjára és akár évfordulós ajándéknak is tökéletesek. Egy csodálatos emlékként őrizhetőek, ha házasodunk, és azt szeretnék, hogy a koszorúslányok is mind szép és egyedi módon megemlékezzenek arról, hogy résztvevői voltak eme különleges napnak. A legfinomabb indiai gyöngyök ősidők óta Hyderabad-ból származnak, és a város már régóta úgy ismert, mint a „gyöngyök városa”. A történelemben az emberek a gyöngyöket értékelik minden kultúrában a kezdetektől fogva. A hindi-kultúra szerint, a gyöngy képviseli a Holdat, és jelképezi mind a szeretet és a tisztaságot. Az egyik legrégebbi védikus szövegek annak a történetét meséli el, hogyan fedezte fel Krisna az Isten első gyöngyét, és odaadott az Úr egyik leányának, aki azt az esküvője napján viselte. Az iszlám hagyomány a gyöngyöt díjaként említi. A Korán elbeszélései alapján az igazak kapnak jutalmakat a Paradicsomban. A zsidó és a keresztény tanítások egyenlőségjelet tesznek a gyöngy és a tisztaság közé. Az Újszövetségben Máté apostol buzdítja a híveket, hogy ne vessétek a gyöngyöket disznók elé.
Számos különböző tényező befolyásolhatja a gyöngy karkötő értékét.
Természetes vagy tenyésztett gyöngyöt használnak fel a karkötő készítésénél. A természetes gyöngyök nagyon ritkák és nagyon drágák. A legtöbb gyöngyöt hasznosító gyöngy karkötők is tenyésztett gyöngyökből állnak, amelyek úgy alakulnak ki, hogy egy részecskét (az úgynevezett „magot”) helyeznek egy kagylóba.
Sósvízi, vagy édesvízi gyöngyöket használnak fel a karkötő készítésénél. Pearl Karkötők sokkal költségesebbek, ha a gyártást a sósvízi gyöngyökből végzik, mivel a kagylók kevesebb tengeri gyöngyöt szolgáltatnak a termék előállításához egy időben. Az édesvízi gyöngyök több szabálytalan alakú, és általuk megjelenített szélesebb színskálájú gyöngyöt adnak. Egyes vásárlók azt állítják, hogy az édesvízi gyöngyök jóval fényesebbek, mint a sósvízi társaik.
Minél nagyobb a gyöngy, amit a gyártása során felhasznált a gyöngy karkötőknél, annál drágább lesz a karkötő.
Pearl karkötőknél, amelyekben a gyöngyök tökéletesen kerek formájúak általában drágábbak, mint azok, amelyek a szabálytalan alakú gyöngyöket tartalmazzák.
Pearl karkötőknél, ahol a mérete, a formája, a színe és a csillogása az egyes gyöngyöknél nagyjából megegyezik drágábbak, mint azok, amelyikben a gyöngyök változatos variációt mutatnak.
Az ásványi drágakövekkel szemben, mint a gyémánt és rubin, a gyöngy nagyon puha, és könnyen karcolódik. Figyelni kell arra, hogyan tárolja a gyöngy karkötőket. Fontos, hogy egy ruhával letakarva egy tasakban legyenek. Soha ne tárolja a gyöngyöket műanyag konténerben, mivel a szükséges nedvesség és páratartalom megléte nélkül a levegőben, a gyöngyök kiszáradnak. Soha ne vegye addig fel a gyöngy karkötőket, amíg készen nincs a smink, parfüm vagy hajspray alkalmazásával. A vegyi anyagok okozhatnak a gyöngyökön sérüléseket vagy elszíneződéseket. Végül, nem viselhetőek a gyöngy karkötők egy olyan medencében vagy kádban, amely forró, klórral kezelt vizet tartalmaz mivel az ténylegesen feloldódhatja a gyöngyöket.

Karkötő