Ékszer - Karkötő

A Horn gyöngy karkötők

A Horn gyöngy karperecek nagyon népszerű kiegészítőknek számítanak, és ez a tény elég jó okkal van alátámasztva. Egy nagyon fejedelmi külsővel rendelkezik, és bármilyen ruhadarabbal együtt hordhatóak. Ezeket, a karkötőket általában híres áruházak értékesítik, olyanok, mint például a Bergdorf Goodman és a Neiman Marcus.
Sokféle formában találhatóak meg a Horn gyöngy karkötők a piacokon, mint például a körkörös gyöngyös karkötők, a gyémántokkal díszített, az aranyozott, valamint az ezüstözött.
Változatos típusai közül lehet kiválogatni a nekünk megfelelő darabot. Míg a legkeresettebb szín a karkötőkből a fehér, de színben még sokan választják a barnát és a vöröset. A még elegánsabb megjelenés érdekében ezek a karkötők más gyöngyökkel és drágakövekkel lettek díszítve. Prózai karkötő változatokat a profik az ilyen karkötőket viselik, mivel ezek a klasszikus megjelenést biztosítják, aminek köszönhető, hogy jól néznek ki és akármilyen öltözékkel viselhetőek.
Gyöngyözött karkötők készítése sokoldalú divat kiegészítőkkel látta el a karkötő divatot. A gyöngyös karkötők népszerű kiegészítők több okból kifolyólag is. Ezek a karkötők elérhetőek mindenféle stílusban és színben, amelyek egy elég széles árkategóriában helyezkednek el, és a karkötőket egyszerű és szórakoztató viselni. A boltokban megtalálhatja a gyöngyös karkötőket úgy, hogy azok párjai legyenek szinte minden öltözéknek, a hétköznapi ruházattól az ünnepi viseletig. Minden nő ékszerdobozában több gyöngyös karkötő található meg. A karkötők egy sokoldalú divatos kiegészítői viselőinek, melyek megragadják minden napját.
Az alkalmi gyöngyös karkötők olyan viselet, mely a leggyakoribb stílust képviseli a gyöngyös karkötők között. Sok ilyen karperecek készülnek az apró gyöngyök felfűzésével egy rugalmas damilon. Ennek köszönhetően a karkötő, ha meg is csúszik a karon, a csuklón nem tud keresztül csúszni, így nem kell aggódni a karkötő miatt, és ennek megfelelően sokkal könnyebb viselni.
Az alkalmi gyöngyös karkötőket elkészíteni lehet szinte bármilyen gyöngyökből. Fából faragott gyöngyökből, hogy egy nagy nyárias karkötőt kapjunk, melyek jó kellékei a hosszú napoknak a strandon. Nagyon népszerűek az üveggyöngyök - ezek nagy, színes gyöngyökkel, vagy apró gyöngyökkel vannak díszítve. Rengeteg karperec készült a két különböző méretű gyöngyökből készült karkötőtípus kombinációjából. Még nagyon jól néznek ki a műanyag gyöngyök is, főleg, ha érdekes színkombinációban vannak elrendezve.
Az alkalmi gyöngyös karkötőket a nagyon olcsó és a meglehetősen költséges kategóriák között találhatjuk meg. Az ára leginkább attól függ, hogy milyen típusú gyöngy használtak az elkészítéséhez.
A formális gyöngyözött karkötők az egyik legnépszerűbb változatai a hivatalos gyöngyös karkötőknek. Úgy készülnek, hogy egy gyöngy karkötőhöz felfűzik a Swarovski kristályokat. Ezek a ragyogó drágakövek egy széles szín és forma lehetőséget adnak a karkötőknek. Elegánsnak tűnhet a Swarovski kristályokkal kombinált gyöngyözött karkötőknél a hozzá adott sterling ezüst távtartókkal, mint egy gyémánttal készült volna a karkötő, vagy más értékes drágakövekkel. Ezek a karkötők általában drágábbak, mint egy alkalmi gyöngyös karkötő, de sokkal gazdaságosabb módon érhető el az elegáns megjelenés, mint az értékes drágakő ékszerek esetében.
Egy hivatalos gyöngyös karkötőhöz, mely fel van fűzve az ékszerek vezetékén, valószínűleg jár hozzá egy csat, mely akár egy kézzel is egy könnyen működtethető. Általában egy jó választás az s-kapocs, vagy a mágneses zárral is könnyen működik.
Jelentéssel bíró gyöngyökkel ellátott karkötők egy másik kedvelt típusa a gyöngyös karkötőknek, amelyben a gyöngyöknek valamilyen jelentése van a viselőjüknek. Ezek lehetnek imádság karkötők, hasonlóak a rózsafüzérhez, amelyen minden gyöngy jelent egy imát, amit el kell mondani. Hasonló egy ima karkötőhöz, ami a Szentírás részeit kombinálhatja az egyes színekkel a különböző gyöngyöknél, így a viselője is vigasztalásra lel minden egyes alkalommal, amikor ránéz a csuklójára.
A jelentéssel bíró gyöngyökkel ellátott karkötők is igénybe vehetik az egyes színeket a gyöngyök esetében, hogy emlékeztesse a viselőjét különböző szeretteire, mint például, hogy a gyöngyök színe képviselje minden gyermekét a viselőjének.
Egy másik népszerű lehetőség, hogy egyesítsük a különböző típusú köveket egy gyöngyös karkötőn, hogy képviselje a különböző érzelmeket és szükségleteket. Például az ametiszt képviseli a békét, és a türkiz szimbolizálja a védelmet.